Om Knaberfesten
Den første Knaberfest blev afholdt i 1967, og er blevet en tilbagevendende begivenhed, som der bliver set frem til hvert år. Bag Knaberfesten står Knaberkomiteen, som består af personer fra idrætsforeningerne og handelsstandsforeningen. Knaberkomiteen starter tilrettelægningen af årets fest allerede i oktober måned. Under festen er flere hundrede frivillige hjælpere med til at afvikle festen. Disse personer yder en meget stor indsats, som vi umuligt kan undvære for at afvikle et så stort arrangement som knaberfesten er blevet.

Overskuddet fra festen uddeles til foreninger som har deltaget i afholdelsen af Knaberfesten


Vi er ikke traditionsbundne
Knaberfesten er en byfest fyldt med traditioner, men vi er dog ikke mere traditionsbundne, end der hele tiden kommer nye indslag på programmet.
I 2006 afholdt vi den første Miss Vesthimmerland konkurrence, som siden er blevet en fast tradition til årets byfest. Deltagerne kommer fra hele Vesthímmerlands kommune, som er en sammenlægning af de tidligere Farsø, Løgstør, Års og Aalestrup kommuner.
Derudover kan der bl.a. nævnes Kræmmermarked, Knaberløb og cykelløb

Knaberne har deres egne regenter
Hvert år bliver der kåret et regentpar for Knaberne, som dog ikke er så stridslystne som de var engang. Derfor kan Knaberregenterne koncentrere sig om mere fredelige arrangementer, som får den gamle 100,- kr. seddel, som de overdrages ved kåringen, til at yngle.
I 2007 var det 40 år siden den første regent blev kåret, og i den anledning var regenterne inviteret til en sammenkomst i Rosenparkens Pavillon. 

Vi holder dog stadig ved traditionerne
Til en rigtig Knaberfest hører også den store grisefest som er blevet det helt store tilløbsstykke. Grisefesten har flere gange været årsag til det store telt, også kaldet ”Ølteltet”, skulle udvides. Til traditionerne hører også det store Heste- og kræmmermarked, som de sidste år har slået rekord, både hvad angår antal kræmmere, hestehandlere samt besøgende. Her kommer der kræmmere fra hele landet, og der er stor efterspørgsel efter stadepladser.
Vi glæder os til at se dig til årets byfest

Venlig hilsen
Knaberkomiteen